You have no items in your shopping cart.

Subtotaal: € 0,00

Ruilen & Retourneren

Voor retouren:

Items kunnen worden teruggestuurd voor een terugbetaling of omruiling met 7 dagen na de datum van ontvangst. Maar de reden voor het door uzelf veroorzaakte rendement (bijvoorbeeld de grootte, de kleur die u kiest) kan niet worden geaccepteerd. Retourzendingen kunnen binnen 7 dagen na ontvangst worden teruggestuurd, alle geretourneerde artikelen moeten nooit zijn gebruikt en in nieuwe staat zijn. Alle teruggestuurde pakketten moeten verzekerd zijn. Wat betreft het retourneren van juiste items voor een terugbetaling: alle geretourneerde artikelen zijn onderhevig aan een behandelingsvergoeding van 5% en verzendkosten. Kopers zijn altijd verantwoordelijk voor de verzendkosten. Voor sepciale omstandigheden kan een partnerschap met zakelijke partners vereist zijn. Neem voor meer informatie contact op met onze klantenservice.


Belangrijke mededeling:

1. Hoewel we een teruggavebeleid hanteren, gezien de tijd en het geldverbruik, stellen we het zeer op prijs als u al uw vragen en zorgen duidelijk kunt maken voordat u uw bestelling plaatst.

2. Neem eerst contact op met onze klantenservice voor het retouradres. Alle geretourneerde goederen moeten naar het verzendadres worden gestuurd dat we u per e-mail sturen. Als dit niet het juiste adres is, zijn we niet verantwoordelijk voor het verlies dat door het probleem wordt veroorzaakt.

3. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het verlies als het geretourneerde pakket verloren gaat tijdens de verzending, moet het originele postbonnetje worden bewaard om de schadevergoeding te eisen.

4. Als u juiste items retourneert voor een terugbetaling: verzend- en administratiekosten worden niet terugbetaald. We dekken niet de verzendkosten van retouren of uitwisselingen van het juiste bestellingspakket, u bent verantwoordelijk voor de verzend- en administratiekosten. Daarnaast raden we u aan om tracking en verzekering toe te voegen voor uw eigen bescherming, omdat we niet verantwoordelijk kunnen zijn voor verloren verzendingen of vastgehouden door de douane.


Procedure

Als u een bestelling wilt annuleren in het kader van de Regeling consumentenovereenkomsten (informatie, annulering en extra kosten) 2013. Klik hier voor meer informatie.

Om een ​​retouraanvraag in te dienen via deze website, meldt u zich aan bij uw account, gaat u naar 'Voltooide bestellingen', klikt u op 'Artikelen retourneren' naast de relevante bestelling, vult u het formulier in en klikt u op 'Retourverzoek indienen'. Of neem contact met ons op per telefoon of e-mail met uw bestelnummer, wat u zou willen retourneren en waarom u het terug wilt sturen.

U ontvangt vervolgens een e-mail met uw Return Request ID plus instructies over hoe u de items aan ons kunt retourneren.

We zullen het met u eens zijn om het artikel te restitueren, vervangen of omruilen op basis van beschikbaarheid.

Plaats de retourzendingen zonder onnodige vertraging en in ieder geval niet later dan 14 dagen vanaf de dag waarop u uw retouraanvraag meedeelt, bij ons terug. We raden u aan een vastgelegde of track and trace-verzendmethode te gebruiken die voldoende dekking biedt voor de gepubliceerde waarde.

Na ontvangst van het pakket zullen we bepalen of het item aanvaardbaar is voor retournering in overeenstemming met ons beleid.

Zodra we uw geretourneerde goederen hebben ontvangen, sturen we u een e-mailbevestiging en wordt uw teruggave binnen 7 dagen verwerkt.

Restituties worden terugbetaald met hetzelfde betaalmiddel dat u voor de eerste transactie hebt gebruikt. Het kan een aantal extra werkdagen duren voordat het bank- en creditcardsysteem het geld op uw creditcard of bankrekening terugbetaalt zodra we u hebben terugbetaald.